Naam

Ergens halverwege 2013 ontstond het idee voor evoor. Nadat ik in 2012 het bureau Pluijmaekers & Kramer volledig onder mijn hoede had genomen, was het tijd de naam te veranderen. Niet omdat ik niet trots ben op wat Carla Pluijmaekers en ik hebben bereikt, integendeel. Sinds de start in 2001 van het bureau is in Zuid-Nederland en met name Limburg een groot aantal opdrachten voor veel  klanten met succes uitgevoerd. En daarmee is een goede naam opgebouwd. Maar toch kriebelde het. Allereerst verdween Carla volgens afspraak langzaam uit beeld. En we hadden beiden afgesproken om de naam dan niet lang aan te houden. Maar daarnaast was en is het mijn wens om niet zozeer mijn naam, maar meer mijn visie in de bedrijfsnaam terug te laten komen. En zodoende ontstond het idee voor evoor halverwege 2013 niet zomaar, het was een logische stap in de evolutie van het bureau.

Huisstijl

Nu ben je er met je visie en de nieuwe naam voor je bureau nog niet. Want die visie en naam moeten gaan leven. De onderliggende gedachte moet worden omgezet in een identiteit en huisstijl. Dat is een vak apart. Daarvoor heb ik de hulp ingeroepen van René Verkaart van Stoere Binken Design. In de afgelopen jaren heeft hij al meerdere malen laten zien heel goed mijn ideeën te kunnen omzetten naar huisstijl, website en drukwerk. En ook nu heeft hij mijn visie heel goed weten te pakken in beeld en stijl. Als dan nog Margriet Schreur van Klatertaal helpt met de teksten komt het helemaal goed (ze is behalve een kei in taal ook mijn vrouw, dus dat is snel geregeld). Ik ben dan ook bijzonder trots op het resultaat. Logo, website en drukwerk geven perfect weer op welke manier ik kijk, denk en werk.

Locatie

Zoals zo vaak leidt het een tot het ander: rond de jaarwisseling 2013-2014 is nog een verandering in gang gezet. Na 15 jaar Maastricht wilde ik met het bureau een meer centrale plek in Nederland opzoeken. Door de jaren heen kregen we namelijk steeds grotere en complexere opdrachten in met name de werkvelden zorg, wonen en overheid. En meer en meer werd hierbij een grotere actieradius verlangd. Vandaar de beweging naar het midden van het land, waarbij uiteindelijk het oog is gevallen op een mooi rijksmonument in het oude stadje Doesburg. Goed bereikbaar maar toch buiten de randstad. En Doesburg kent als Hanzestad een rijke geschiedenis in vrijhandel en heeft een hieruit voortkomende ondernemende en open-minded cultuur. Een prima locatie voor evoor dus.

Schermafbeelding 2014-09-19 om 20.38.54

Evolutie

De naam evoor combineert evolutie en organiseren. Zoals op veel plekken op de website te zien, zit een evolutionaire benadering van het leven en organiseren mij in de genen. Ik beschrijf in de komende blogs geleidelijk wat dat inhoudt. Op welke principes deze is gebaseerd. Hoe ik als bioloog aankijk tegen organisaties en leidinggeven op basis van evolutionaire principes. En wat ik als (interim-)manager en consultant in de praktijk heb ervaren als het gaat om organiseren van complexe processen en projecten. Maar ook hoe ik samen met de mensen waarmee ik werk opdrachten oppak en tot een succesvol resultaat breng. Daarbij zal duidelijk worden dat de naam, huisstijl en website allemaal 100% matchen met mijn visie op organisaties en vraagstukken daarbinnen.